Gezonder koken

Pastinaakfrietjes met healthy citroendip

Pastinaakfrietjes met healthy citroendip

Eet jij ook zo graag frietjes? Maar je weet dat dit absoluut niet goed is voor jouw killerbody. Dan zijn de pastinaakfrietjes de ideale oplossing om toch één keer per week te zondigen. Simpel, maar o-zo lekker 🙂

Ingrediënten

  • 4 Pastinaken
  • 4 teentjes knoflook
  • zeezout (vlokken) 1 kilo
  • 40 ml olijfolie
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 kilo citroenschil (geraspt)
  • zout (1/2 kl)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 220°C.
  2. Schil de pastinaken en snij ze in dunne frietjes. Leg ze in koud gezouten water om ze krokanter te maken en haal ze er na 5 min. uit. Dep droog.
  3. Plet de knoflook. Meng de frietjes in een kom met de olijfolie, knoflook, rozemarijn en zeezoutvlokken. Verdeel ze dan gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verlaag de temperatuur tot 200°C, schud de frietjes door elkaar en bak ze nog 15-20 minuten verder, of tot ze gaar zijn.
  5. Meng yoghurt, zout, citroensap en -schil in een kom.

 

Smakelijk!



1 thought on “Pastinaakfrietjes met healthy citroendip”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *