Gezonder koken

Gezonde quiche met broccoli en zalm

Gezonde quiche met broccoli en zalm

Een quiche zonder bladerdeegbodem, maar mét broccoli en zalm.
Heerlijk en super healthy!

Ingrediënten

  • 400 gr gerookte zalm
  • 400 gr broccoliroosjes (liefst vers)
  • 3 eieren en een extra eidooier
  • 3 dl lichte room of soyaroom
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 50 gr gemalen emmentaler
  • 1 soeplepel dille

 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel de broccoli in roosjes, snij de zalm in fijne stukjes en hak de dille fijn.
  • Mix de room samen met de eieren en de kruiden: peper, zout, muskaatnoot en dille.
  • Kook de broccoli gaar in licht gezouten water en giet in een vergiet. Laat de broccoli goed uitdruppen.
  • Boter de bakvorm in. TIP: gebruik bakpapier.
  • Bedek de bodem van de vorm met de broccoli en daarop een laagje zalmstukjes.
  • Vul de vorm voor 3/4 met het roommengsel.
  • Bestrooi met de gemalen kaas.
  • Bak gedurende 25 min af op 180°C.
  • Laat de quiche eventueel afkoelen op een bakrooster, ontvorm en leg op een schotel.

Smakelijk!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *