Gezonder koken

Genieten van pure pastinaaksoep

Genieten van pure pastinaaksoep

Weet je waar ik op koude winteravonden echt van kan genieten?

Een lekker kom warme soep.

Qua ingrediënten: ik ben een ongelooflijke fan van pastinaak. Vol en toch verfijnd van smaak. En bovendien enorm gezond.

Bovendien is het ook heel eenvoudig en heb je erg weinig nodig om dit tot een geslaagd soepje te maken.

Ingrediënten:

  • 4 pastinaken
  • 1 ui
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • eetlepel olijfolie
  • afwerken met peper en zout.
Bereiding:
  • Snij de ajuin in grove stokken en stoof aan met de olijfolie
  • Schil de pastinaken in gelijke stukken snijden en voeg ze toe aan de ajuin
  • De pastinaak kort laten stoven en mee laten stoven. Voeg vervolgens de bouillon en het water toe. Laat koken en een kwartier op een zacht vuurtje laten pruttelen.
  • De soep mixen en afkruiden met peper en zout.
  • Ga je helemaal voor een topafwerking? Wat croutons, peterselie en pijnboompitten zorgen voor 10/10.

Heb je een soepmaker? Eenvoudig: alles in de kom en smullen maar.

Smakelijk!!!!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *